Сша кинофестиваль фільми кіно Держкіно документальна стрічка кіновиробництво документальний фільм Сша

В український прокат виходить документальний фільм «Залізні метелики»

Сейчас читают: 964
womo.ua

Українська документальна стрічка «Залізні метелики» матиме національну прем’єру на фестивалі Docudays UA, а 20 липня вийде на екрани кінотеатрів.

Документальна картина «Залізні метелики» розповість про збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній на початку російсько-української війни.

Покази приурочені дев’ятим роковинам трагедії, які відзначаються кількома днями раніше — 17 липня. Читайте також: Союз кінотеатрів України закликав світові кінокомпанії не співпрацювати з росією: деталі Нагадаємо, що влітку 2014 року російські військові в небі над українським Донбасом збили цивільний літак рейсу MH17 з 298 людьми на борту.

Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії та намагався приховати справжні обставини злочину. Стрічка розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років. «Залізні метелики» — це нова робота документаліста Романа Любого, режисера «Зошита війни», документального фільму, створеного з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських захисників. Читайте також: Каннський фестиваль-2023: переміг фільм французької режисерки Вперше «Залізні метелики» побачили світ на «Санденсі» — одному з головних фестивалів незалежного кіно у США — у конкурсній секції World Cinema Documentary Competition.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA