Нео

МОЗ рекомендує: що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві

Сейчас читают: 335
cosmo.com.ua

Хімічні атаки призводять до ураження довкілля та можуть призвести до загибелі всього живого. МОЗ розповідає, що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві потрібно, та яку допомогу необхідно надавати при отруєнні різними видами хімічних речовин.  У разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві потрібно: щільно зачинити вікна та двері, вентиляційні отвори, димоходи, заклеїти щілини у вікнах папером чи скотчем, увімкнути телевізор чи радіо для отримання подальших вказівок, попередити близьких про небезпеку та можливу евакуацію, вимкнути побутові прилади та газ.

У разі евакуації візьміть з собою аптечку. Одягніться так, щоб залишилося якомога менше відкритої шкіри. Використовуйте протигази або ватно-марлеві пов’язки, змочені водою або, краще, 2-5% розчином питної соди (при ураженні хлором), оцтової або лимонної кислоти (при ураженні аміаком).

Обережно і без паніки вийдіть з приміщення, використовуючи сходи. На вулиці не біжіть, не торкайтеся ніяких предметів, не наступайте у калюжі.

Не їжте і не пийте нічого! У разі аварій з викидом хлору — намагайтеся пересуватися по підвищеннях, у разі викиду аміаку — низинами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA