Росія Нео Росія

Рекомендації МОЗ: що робити у разі відсутності водопостачання

Сейчас читают: 432
cosmo.com.ua

МОЗ продовжує публікувати інструкції, які можуть врятувати життя в умовах війни з РФ. Сьогодні — поради щодо того, що робити при неможливості використання питної води з джерел централізованого водопостачання у населених пунктах. Потрібно використовувати питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (в тому числі пересувних) при їх наявності, фасовану бутильовану воду та воду в ємностях для індивідуального користування. Зберігати воду питну потрібно у закритих ємностях. При цьому обов`язково позначити бірками з позначеннями «Вода знезаражена для пиття», «Вода для технічних потреб», «Вода для господарських потреб».

Як правило, роблять 2-3-добовий запас. Зверніть увагу, що воду з відкритих водойм потрібно використовувати тільки для технічних цілей. Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип`ятити. Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA