Україна діти підлітки UNICEF війна в Україні новини Україна

МОН України спільно з UNICEF нададуть психосоціальну підтримку понад 30 000 учням профтехів

Сейчас читают: 320
womo.ua

Через повномасштабну війну в Україні 14 мільйонів українців потребують психосоціальної підтримки за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Це і діти, і підлітки, і дорослі. Проблема захисту ментального здоров’я є надзвичайно гострою через повномасштабну війну, адже наразі в українців спостерігається підвищена вразливість до стресу, депресії, тривоги, ПТСР тощо.

Тому опановування навичок психосоціальної підтримки вкрай важливо, особливо для підлітків. Задля розв’язання цієї проблеми Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерством освіти і науки України розпочали реалізацію масштабного проєкту з надання психосоціальної підтримки учням закладів професійної та фахової передвищої освіти, оскільки ці підлітки знаходяться в зоні ризику.

Проєкт охоплює сім регіонів: Миколаївську, Одеську, Полтавську, Сумську, Львівську, Закарпатську та Волинську області. “Комплексна програма “Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти”, яку реалізує МОН України передбачає системний підхід для всіх учасників освітнього процесу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA