Русь Україна освіта кар'єра Русь Україна

Міжнародна премія Івана Франка оголосила переможця

Сейчас читают: 171
womo.ua

Премія Івана Франка 2024 року відзначила історика Олексія Сокирка. За визначенням 12 членів міжнародного журі переміг кандидат історичних наук, доцент катедри давньої та нової історії України КНУ імені Тараса Шевченка, публіцист і дослідник військово-політичної та соціальної історії України та Центрально-Східної Європи XVII — XVIII ст.

Про це повідомили на офіційній сторінці Міжнародного фонду імені Івана Франка. Найвищу оцінку отримала монографія «Козацький Марс: Держава та військо Козацького Гетьманату в добу Мілітарної революції, 1648–1764».

Після обговорень і таємного голосування відбулася церемонія нагородження переможця. Олексій Сокирко. Фото: facebook.com/frankofund Конкуренцію досліднику склали праці з Польщі.

Це монографія «Русь викрадена? Російська війна за українську ідентичність», над якою працювали Йоанна Гетка та Йоланта Дарчевська та робота Ігоря Набитовича «Gloria et sacrum.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA