місто Софія місто Маріуполь Журналистика література українською місто Софія місто Маріуполь

Шевченківська премія — 2024: оголосили короткий список номінантів

Сейчас читают: 553
womo.ua

Комітет національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив список творів, які стали номінантами на нагороду 2024 року та пройшли у другий тур відбору.

Попереду відбір у третій тур. Список опублікували на сайті премії. Перший тур конкурсу відбувся 27 листопада, тоді розглядали твори з довгого списку.

За результатами голосування до другого туру потрапили роботи, список яких представлений нижче. Читайте також: Три українські журналістки стали лауреатками премії Ганса-Йоахіма Фрідріхса Номінанти з літератури: Катерина Бабкіна «Мій дід танцював краще за всіх»; Василь Карасьов (Трубай) «Павутина»; Дмитро Лазуткін «Закладка»; Юлія Мусаковська «Бог свободи»; Ігор Павлюк «Танець Мамая»; Степан Процюк «Руки і сльози.

Роман про Івана Франка», «Місяцю, місяцю: роман про Григора Тютюнника»; Наталія Фурса «Вернигора»; Ярина Чорногуз «[dasein: оборона присутності]». Номінанти з літературознавства і мистецтвознавства: Тамара Гундорова «Леся Українка.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA