ненависть книги украинские писатели

Микола Хвильовий про реалії життя, людські стосунки та літературу

Сейчас читают: 666
vogue.ua

Культовий український письменник Микола Хвильовий народився 13 грудня 1893 року та за своє недовге життя став однією з ключових фігур національної літератури та одним з найпопулярніших представників Розстріляного відродження.

Бувши прогресивним та високоінтелігентним митцем, він всіляко підтримував та впроваджував політику «українізації», будував ідеологію національно-культурного відродження України й виступав за інтеграцію українського в європейську та світову культуру. «Хіба тебе не захоплює сьогодні хоч би та ж ідея від­родження твоєї нації?». «Європа — це досвід багатьох віків.

Це не та Європа, що її Шпенглер оголосив "на закаті", не та, що гниє, до якої вся наша ненависть. Це Європа грандіозної цивілізації, Європа — Гете, Дарвіна, Байрона.

Ньютона, Маркса і т. д. ». «Це була дійсність — хижа й жорстока, як зграя голодних вовків. Це була дійсність безвихідна, неминуча, як сама смерть». «Одна із ознак мистецтва — це його нестримний вплив на розвинений інтелект».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA