Кино кино 2021

Люди і химери Дмитра Томашпольського: рецензія на фільм «Сторонній»

Сейчас читают: 846
womo.ua

Надя Куприненко, киновед, обозреватель WoMo До того, як вийти у широкий український прокат, «Сторонній» спочатку поїздив по світу, взявши 11 нагород на різних кінофестивалях і увійшовши до ТОП-20 найкращих фільмів жахів 2020 року за версією британського видання The People’s Movies.

Українська ж прем’єра фільму відбулася на Одеському кінофестивалі-2021. Надія Купріненко, кінокритик та оглядач WoMo, розповідає про свої враження від нового фільму Дмитра Томашпольського.

Хвилин 30 після початку фільму звиклий до екшну глядач споглядає довгі плани басейнів станції аерації, нудні совкові інтер’єри, підозріло вимушену гру акторів, ловить флешбеки з часів, коли українське кіно переживало кризу і якщо щось і знімалося, то переважно з використанням того, що потрапляло під руку, і починає нудитися у своєму кріслі в залі кінотеатру.

А за пів години, спіймавши чималенький переляк і ледь не вдавившись через раптовий поворот попкорном, звиклий до екшну глядач (ну, звичайно, я маю на увазі себе),

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA