виховання психологія дитина батьки і діти дитяче виховання

“Краще іди і зроби це”: що станеться, якщо докоряти дітям — відповідь експерта

Сейчас читают: 515
hochu.ua

Дорослі часто вимагають від дітей те, що самі не встигають зробити. Проте часто вони забувають, що замість вимог і дорікань потрібно просто попросити про допомогу.

Раніше ми писали, як правильно привчити дитину до слів “не можна”, а тепер розкажемо, до чого призводять дорікання.Комплекси, страхи та невпевненість у собі — це та інше може стати наслідком неправильної поведінки батьків із дітьми.

Експерт з дитячої психології Дмитро Карпачов розповів, до чого призводять постійні накази і дорікання зі сторони дорослих. Читати також Експерти підрахували, скільки цьогоріч коштує зібрати дитину до школи Чимало людей памятають, як у дитинстві батьки говорили: “Ну що ти там граєшся?

Іди роби щось корисне!” Така фраза психологічно травмує дитину, тому що докоряє їй та примушує відчувати себе винною.1. Формування відчуття, що інтереси та бажання дитини — це не важливо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA