Україна Нео Україна

Коли насправді з’явилась Україна

Сейчас читают: 726
vogue.ua

Наші вороженьки стверджують, що Україну створив Ленін. Сміємося їм межи очі: вперше топонім «Україна» було вжито 18 квітня понад 800 років тому.

18 квітня 1187 року Київський літопис за Іпатіївським списком описує сум за загиблим Володимиром Глібовичем, князем Переяславським: «був же він князь чеснотний і сильний у бою, і мужністю міцною відзначався, і всякими доброчесностями був сповнений.

За ним же Україна багато постогнала». 1189 рік у літописі в оповіданні про князя Ростислава Берладника згадується, що він приїхав «в Україну Галицьку» (князь в’їхав у князівство, щоб заволодіти ним як одним цілим, а не його околицями).

1213 рік — у Галицько-Волинському літописі зафіксовано запис: «Данило ж повернувся додому і їхав з братом і прияв Берестій, і Угровеськ і Верещин, Столпе, Комов і всю Україну». (Ідеться про князівство Забужжя з центром в Угровеську, нині городище у с.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA