місто Київ люди ложь місто Київ

Київ, який ми не знали: уривок з книги Клер Шерідан, кузини Вінстона Черчилля

Сейчас читают: 506
vogue.ua

У видавництві Медуза вийшла книжка публіцистки та скульпторки Клер Шерідан, кузини Вінстона Черчилля, яка написала тревелог про те, як об’їхала мотоциклом Україну 20-х років минулого століття.

На честь Дня Києва, який святкують на цих вихідних, публікуємо уривок з цієї захоплюючої книги. Що бачила, чула та відчула британська гостя в Києві, читайте далі. ***З небувалою полегкістю ми побачили Київ — матір міст руських — на пагорбі вдалині, з золотими банями, що виблискували у вечірньому сонячному світлі.

Проїхавши приміські сади з безліччю занедбаних літніх дач, ми виїхали на височину. Київ, однак, анітрохи не виглядав зруйнованим: гарні будинки, вулиці широкі й вимощені бруківкою, як десь у Лондоні.

Ледь не кожен чоловік убраний у парусину, яка створювала неочікуване враження елегантності! Рухалися всі швидко, наче квапилися у справах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA