традиції прикмети Івана Купала

Івана Купала 2023: традиції, прикмети та повір'я свята

Сейчас читают: 593
hochu.ua

Язичницький бог родючості та літнього сонця Купала ніколи не мав імені і набув його після пришестя християнства, коли на цей же день припало свято Різдва Іоанна Хрестителя.

Тому купальські урочистості іноді називають Івановим днем або днем Івана Травника. За народними віруваннями, у день Івана Купала для прохань "відкривається і небо, і земля", тоді як у дні зимового сонцестояння (на Різдво) - "лише небо відкривається".

Читати також Зробіть це на Івана Купала і будете здоровими цілий рік У дні літнього сонцевороту сонце перебувало в самому центрі небесного купола, досягаючи найвищої точки і сили свого світіння.

Вважалося, що все живе наповнюється в ці дні чарівною силою: в ніч на Івана Купала дерева пересуваються лісом, а птахи, тварини, рослини і трави можуть розмовляти.Свято нагадувало і про те, що час рухається до зими, і з кожним днем ночі ставатимуть довшими.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA