Нео

Історія обкладинки Vogue, присвяченій закінченню Другої світової війни

Сейчас читают: 136
vogue.ua

Незважаючи на те, що журнал Vogue називали біблією моди, але він охоплював більш широкі теми. Сторінки видання завжди були відображенням свого часу – навіть у воєнний час редактори висвітлювали нагальні проблеми, не боячись публікувати найстрашніші кадри.

Природно, що й така довгоочікувана подія як закінчення Другої світової війни не залишилася непоміченою. Жовтнева обкладинка 1945 року британського Vogue ознаменувала настання миру – на ній було зображено безхмарне небо, без військової авіації та клубів диму від вибухів.

Цікавий факт, але ця легендарна обкладинка була створена майже випадково. Справа в тому, що, незважаючи на припинення військових дій на території Європи навесні 1945 року, Друга світова війна все ще тривала в Тихому океані біля берегів Японії.

Однак у вересні вона все-таки капітулювала, і для редакції це стало несподіванкою. Часу підготувати масштабний проект абсолютно не було, тому арт-директор видання Джеймс де Холден-Стоун вигадав цей кадр, який став символом бажаного миру.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA