люди Нео

Історія одного фото: «День Перемоги над Японією на Таймс-сквер»

Сейчас читают: 507
vogue.ua

"День Перемоги над Японією на Таймс-сквер" – це одне з найпопулярніших фото, присвячених Другій світовій війні. Його було зроблено 14 серпня 1945 року в Нью-Йорку фотографом Альфредом Ейзенштадтом, який на той час працював на журнал LIFE.

Герої цієї світлини – моряк Гленн Макдаффі та медсестра Едіт Шейн, які злилися у пристрасному поцілунку, коли дізналися, що ця жахлива та кровопролитна війна нарешті закінчилася.

Прикметно, що ці молоді люди не були знайомі до цього, а поцілунок вийшов спонтанним і несподіваним для обох. "Я працювала у лікарні.

Ми з другом почули по радіо, що Друга світова війна закінчилася, і просто вийшли на вулицю, якою вже йшли тисячі людей. Все відбувалося дуже активно – люди обіймалися, вітали одне одного і цілували у радісному пориві, – згадувала потім Едіт в одному з інтерв'ю. – Потім раптом один матрос схопив мене і почав цілувати.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA