Україна музика Україна

Історична перемога. Український скрипаль Дмитро Удовиченко отримав гран-прі престижного міжнародного конкурсу

Сейчас читают: 859
womo.ua

В Брюсселі завершився міжнародний музичний конкурс імені королеви Єлизавети. 25-річний український музикант із Харкова Дмитро Удовиченко виграв головний приз серед скрипалів — премію імені королеви Матільди.

Про це повідомили на сайті конкурсу. Дмитро Удовиченко – випускник Харківського музичного ліцею, який продовжив навчання в Університеті мистецтв Фолькванга в Ессені, а потім – в академії Кронберга.

Музикант неодноразово ставав лауреатом головних скрипкових премій Монреаля, Сібеліуса, Сінгапуру та Йоахіма. Також він виступав із багатьма вітчизняними та європейськими оркестрами.

Дмитро Удовиченко отримає грошову премію у розмірі 25 тисяч євро та організацію концертів у Бельгії та за кордоном. До того ж протягом чотирьох років він матиме можливість грати на скрипці Страдіварі Huggins 1708 року, яку йому надасть у тимчасове користування Nippon Music Foundation.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA