Сша Росія Нео Сша Росія

Художниця Жанна Кадирова презентувала у Венеції проєкт «Паляниця»

Сейчас читают: 365
vogue.ua

Сьогодні, 21 квітня, в рамках Венеційської бієнале українська художниця Жанна Кадирова представляє проєкт Palianytsia. Це серія об'єктів, зроблених з річкового каміння у формі паляниці – традиційного українського хліба.

Виставка відкрилася в галереї Continua і буде працювати до 30 червня 2022 року. "На проєкт надихнула Закарпатська область, куди ми приїхали через два тижні після початку повномашстабного вторгнення", – написала у фейсбуці Жанна Кадирова. – "Тут захищають села Карпати, є багато гірських річок; їхні води швидко біжать і полірують каміння.

Тут немає стратегічних об’єктів, таких як аеродроми, військові бази та склади зброї, тому ми вважаємо, що ми в безпеці. Хоча іноді лунають сирени повітряних нальотів.

По приїзду зупинилися в переповненому дорогому готелі в райцентрі. Намагаючись знайти своє місце, ми багато ходили і подорожували по околицях, і саме тоді ми помітили річкові камені.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA