місто Вікторія Нео музеї місто Вікторія

Хочеш миру – ходи до музеїв. ТОП 10 причин відвідувати у війну музеї

Сейчас читают: 351
womo.ua

Вікторія Лисенко, засновниця Victoria Museum Діяльність – найкращі ліки для мене, особливо в найскладніші часи. Протягом останніх місяців – я постійно в професійному русі: відкрила безкоштовно музей під час війни, ініціювала проект створення Меморіальних музеїв в містах України, їздила отримувати сертифікат номінанта на звання «Кращий музей Європи» (EMYA) і т.д.

На загальному фоні захоплення та вдячності – нерідко з’являлися «хмари» у вигляді випадів хейтерів: «не на часі», «вже краще після війни», «ми б теж так могли, якби…» Та я переконана: розвиток культури – безперервний процес на всіх рівнях і за будь-яких часів, особливо, — таких темних, як зараз.

Та хороші новини такі: в Києві та інших містах відкриваються культурні майданчики, і (о, диво!) – вони мають відвідувачів, сповнених вдячності за можливість зробити ковток культури. Що ж привело їх до музею? Над цим питанням я ретельно думала протягом останніх кількох тижнів.

Аналізуючи відгуки гостей, — я знайшла для себе відповіді на це питання і вирішила їх систематизувати. 18 травня, в моє професійне свято Міжнародний день Музеїв, — я вирішила пролити світло на головні причини, чому необхідно відвідувати музеї.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA