Сша Україна Днр Лнр Скандал суд google жінки новини світу Сша Україна Днр Лнр

Гендерний скандал в Google: компанія має виплатити керівниці відділу мільйон доларів

Сейчас читают: 954
womo.ua

У США суд присяжних зобов’язав компанію Google виплатити 1 мільйон доларів компенсацій одній з керівниць відділу Улку Роу через гендерну дискримінацію.

Про це пише Bloomberg. Зазначається, що компанія Google має виплатити Улку Роу понад мільйон доларів для відшкодування збитків, а також 150 тисяч доларів «за біль і страждання», спричинені дискримінацією. Читайте також: На Google Arts & Culture показали роботи українських художників Деталі суду:  Під час тижневого судового розгляду Google стверджував, що Роу, яка є директоркою з розроблення Google Cloud, мала ті самі можливості й підлягала тим самим критеріям ефективності, що і її колеги-чоловіки.

У компанії запевняли, що заробітна плата Роу залежить від продуктивності, і в деякі роки вона була нижчою, ніж у її колег-чоловіків, а в інші – вищою. Читайте також: «Google Україна» запустив онлайн-гру Interland про безпеку дітей в інтернеті Улку Роу стверджувала, що компанія дискримінувала її, коли найняла на нижчий рівень і платила менше, ніж чоловікам, які виконували подібну роботу.

Роу прийшла на роботу з 23-річним досвідом роботи в галузі фінансових послуг і технологій, але її взяли на роботу восьмого рівня.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA