Габриэль Гарсиа Маркес New York книги Литература кохання вибір редакції Габриэль Гарсиа Маркес New York

Габріель Гарсіа Маркес: творчі пошуки, кохання й сенс життя

Сейчас читают: 872
womo.ua

Колумбійський журналіст, видавець і політичний діяч став одним з найвидатніших письменників ХХ століття.1982 року він отримав Нобелівську премію з літератури: «за романи та оповідання, в яких фантазія та реальність, поєднуючись, відображають життя і конфлікти цього континенту».

Його вплив на світову літературу був настільки великим, що видання New York Times якось назвало роман «Сто років самотності» «першим літературним твором від часу появи Книги Буття, який має бути обов’язковим для цілого людства».

А на особистість письменника найбільший влив справила жінка на ім’я Мерседес. Читайте також: Михайло Врубель: демони й фатальне кохання художника Самотній романтик Габріель народився у маленькому колумбійському місті Аракатака.

Його батько багато працював, аби прогодувати велику родину, мама займалася домашнім господарством. Хлопчика виховували бабуся Транкіліна та дід, полковник Ніколас Рікардо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA