уроки

Фінські класи: як працює різнорівневе навчання

Сейчас читают: 959
womo.ua

Тільки-но ми починаємо думати про якісну освіту та найкращу школу для своєї дитини, як згадуємо фінську систему освіти. Її обговорюють на міжнародних форумах, у матеріалах бізнес-ЗМІ та в різних батьківських групах.

Більшість країн прагнуть впровадити фінські класи у своїх школах. Які переваги вони мають та що фінський підхід дає дитині?  Класи діляться на дві частини. Діти працюють у групах за рівнями.

Не так, як у нас, коли на початку року класи ділять на сильніші, наприклад «А», та слабші — «В». У фінській школі підхід такий: неталановитих дітей немає, у кожної дитини є здібності до того чи іншого предмету.  Робочі групи працюють по-різному. Наприклад, на уроці математики ті діти, які швидше впоралися із темами, працюють більш поглиблено в одній групі.

Ті, кому потрібен ще час на вивчення бази, — в іншій. Важливо закріплювати позитивний результат під час вивчення кожної теми, щоб не виникло демотивації.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA