ліки

е-рецепт з 1 квітня: у Helsi пояснили, чому це не страшно

Сейчас читают: 487
womo.ua

З 1 квітня в Україні стартує придбання рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом. Ця новина стала «холодним душем» для українців, які здебільшого споживають ліки на постійній основі.

У соцмережах новина набуває все більшого хайпу – та насправді причин для цього немає. Реформу охорони здоров’я України розпочали у 2016 році: вона передбачає перехід медичної інформації на сучасний електронний облік.

Зокрема, це стосується і виписування рецептів. Сам процес переходу на виписування е-рецептів є плановим і поетапним. З 2021 року запустили е-рецепти, що стосуються найбільш поширених хронічних та соціально значущих хвороб.

Серед них: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, профілактика інфарктів та інсультів, гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, епілепсія та інші. З серпня 2022 року обов’язковою стала виписка е-рецептів на антибіотики.  Саме ці препарати належать до рецептурної групи препаратів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA