стрес дитина

Доки мама на війні: як допомогти дитині пережити розлуку

Сейчас читают: 889
womo.ua

Діти жінок та чоловіків, які боронять Україну, вже рік живуть у стані очікування. Чи адаптувалась малеча до війни? Що у поведінці хлопчиків та дівчаток повинно насторожувати, коли візуально все нібито гаразд?

Хто та як повинен повідомити про поранення тата чи мами? Поради дає Анастасія Голота — кандидат психологічних наук,  дитячий психолог для батьків, ведуча груп підтримки для дружин військовослужбовців  ГО “Жіноча Сила”.

Коли вплив має різко негативний характер, дитина переживає дистрес Майже рік триває повномасштабна  війна. Як зрозуміти, що дитина військовослужбовця у затяжному стресі? Стрес сам по собі є неспецифічною реакцією організму у відповідь на дуже сильний подразник зовні, який перевищує норму, а також це відповідна реакція нервової системи.

Функцією стресу є адаптація до нових умов. Тобто стрес, як особливий психофізіологічний стан, забезпечує захист організму від загрозливих та руйнівних впливів, як психічних, так і фізичних.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA