материнство чоловіки жінки лікування ліки дослідження

Кожна шоста людина у світі страждає від безпліддя — дослідження ВООЗ

Сейчас читают: 394
womo.ua

Згідно з новим звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, приблизно кожен шостий дорослий в усьому світі протягом життя стикався з безпліддям.

Глобальний показник безпліддя склав 17,5%. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я. Зазначається, що відмінності між рівнями економіки були незначними: у країнах із більш високим рівнем доходу рівень безпліддя становив майже 18%, а в країнах із низьким і середнім рівнем доходу — майже 17%. Читайте також: Біженки з України дедалі частіше стикаються із сексуальною експлуатацією в Європі — дослідження Наразі у більшості країн лікування безпліддя здебільшого оплачують самі пацієнти.

Високі витрати часто перешкоджають людям отримати доступ до лікування або, навпаки, можуть призвести до бідності внаслідок звернення за лікарів, наголосили у ВООЗ. Читайте також: В Україні 90% підлітків хочуть бути корисними під час відбудови країни — дослідження Автори звіту проаналізували глобальну та регіональну поширеність безпліддя шляхом вивчення досліджень з 1990 по 2021 рік. Читайте також: Українські дівчата-підлітки не говорять з батьками про жіноче здоровʼя — дослідження Пошук виявив 12 241 запис потенційно релевантних досліджень у всьому світі.

Перевірка цих записів призвела до відбору 133 досліджень, які були включені в аналіз для звіту. З них були використані відповідні точки даних для створення об’єднаних оцінок поширеності безпліддя.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA