акне Нео догляд за шкірою

Аптечний рятівник: як цинк допоможе в боротьбі з висипаннями

Сейчас читают: 179
hochu.ua

Цинк – надійний інгредієнт, який використовують дерматологи для лікування акне. Чому він такий ефективний і чи варто перенести цинк з аптечки в косметичку - дізнайтесь у матеріалі Хочу.Цинк – мінерал, який допомагає імунній системі організму боротися з мікробами та загоювати рани.

Читати також Борець з акне та зморшками: як працює ретинол Сертифікована дерматологиня Маріса Гаршик зазначає, що цинк має як антибактеріальні, так і протизапальні властивості, тому його часто рекомендують як місцевий засіб від прищів (зазвичай у вигляді мила, що очищає).За словами Гаршик, цинк як місцевий засіб можна використовувати щодня або кілька разів на тиждень.

Найчастіше дерматологи рекомендує використовувати цинкове мило для обличчя замість звичайного засобу для чищення 3-4 рази на тиждень у поєднанні з рецептурним засобом від прищів.Цинк є однією з найбільш широко вивчених форм лікування акне, зазначає видання Healthline.

Він допомагає боротися з вірусами та бактеріями, а також має протизапальні властивості. Ця його властивість може допомогти зменшити почервоніння та роздратування, пов'язані з вугровим висипом середнього та тяжкого ступеня.Цинк використовується не тільки для лікування акне, але і для боротьби з іншими запальними захворюваннями шкіри, наприклад, меланодермією, розацеєю, себорейним дерматитом та екземою.Найчастіше дерматологи рекомендують цинк місцевого застосування, але у деяких випадках препарат можуть рекомендувати вживати внутрішньо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA