New York люди Кино Нео New York

5 художніх фільмів про терористичні атаки та їхні наслідки

Сейчас читают: 954
vogue.ua

За багато десятиліть терористи стали стандартними й постійними лиходіями в голлівудських бойовиках. Однак, коли реальні терористичні атаки відбуваються в різних куточках планети, кінематографісти реагують відповідно й створюють глибокі драматичні фільми, які не лише висвітлюють деталі тих чи інших трагічних подій, а й передають весь біль та емоції, з якими доводиться зіштовхуватися жертвам та очевидцям атак.

Історичний драматичний фільм «Мюнхен», що його зняв Стівен Спілберг за мотивами книжки Джорджа Джонаса «Помста» 1984 року, розповідає про операцію «Гнів Божий» — таємну відплату ізраїльського уряду Організації визволення Палестини після бійні в Мюнхені під час літніх Олімпійських ігор 1972 року.

У 2006 році «Мюнхен» дістав п’ять номінацій на премію «Оскар», а у 2017 році The New York Times визнала його одним з найкращих фільмів XXI століття.

Драматичний фільм «Лондонська річка» зосереджує увагу на історіях двох людей, які шукають своїх дітей після серії терористичних актів у Лондоні в липні 2005 року.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA