Яке сьогодні свято

12 лютого — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 425
liza.ua

Гряде 43-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 322 дні. В народі відзначають Трисвяття, а в світі проводять Тиждень презервативів.

Більше цікавого про 12 лютого, прикмети та іменинників читай на сайті «Ліза».Зміст матеріалу:Православні християни відзначають свято Трьох Святих, яке також називають Собор Трьох Святителів, або Трисвяття.

В цей день прийнято вшановувати відомих архиєпископів: Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста. Вони прославилися своїми проповідями та релігійними творами.За переказами, у часи правління візантійського імператора Олексія I Комніна митрополиту Іоанну наснився дивний сон.

Він побачив святих, які наказали йому встановити святкування їх пам’яті в один день, бо всі вони однаково рівні перед Богом.У народі 12 лютого ще називають святом сімейної святості, так як всі три сім’ї святителів були дуже побожними та виховували своїх дітей у любові і вірі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA