люди Яке сьогодні свято

13 лютого — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 362
liza.ua

Наближається 44-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 321 день. До твоєї уваги подробиці про свято 12 лютого, прикмети та іменинників.Зміст матеріалу:Православна церква вшановує пам’ять святого Микити або єпископа Новгородського.

Він проповідував християнство, жив скромно, постійно молився про оточуючих та робив багато добрих справ. За всі свої заслуги був зарахований до лику святих в 1547 року.Цікаво, що у давнину селяни відзначали свято по-різному.

Недивлячись на те, що багато людей вже тоді вірили у Бога, у святкуванні залишилися певні риси язичництва. Саме тому Микиту вважали ще й покровителем вогню та молилися йому про захист від кульових блискавок.Вважається, якщо у цей день стається пожежа, то це підступи вогняних бісів та чаклунів.

Саме з ними ніби бореться Микита 13 лютого. В цей же час народ шукав допомоги у знахарів, щоб ті заговорили вогонь. Також цього дня передбачали погоду на майбутнє.Своїх небесних покровителів вшановують володарі наступних

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA