Україна День Независимости День Незалежності Україна

27 вражаючих фактів про Україну та українців

Сейчас читают: 579
cosmo.com.ua

До 29-ї річниці Незалежності України ми підготували підбірку вражаючих фактів про Україну та українців.  1. Дев`ять ресторанів швидкого харчування McDonald`s в Україні увійшли в топ-100 найбільш відвідуваних закладів американської мережі, а McDonald`s, який знаходиться біля київського залізничного вокзалу входить до трійки найбільш відвідуваних закладів мережі фаст-фуду в світі. 2. Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі.

Її довжина всього 1225 м. 3. Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі — 105,5 метрів. Її побудували в числі перших п`яти станцій в столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту. 4. Українське конструкторське бюро Антонова, розробили літак з найбільшою в світі вантажопідйомністю — АН-225 «Мрія».

Розмах одного крила приголомшливі 88 метрів. 5. Перший рамковий вулик винайдений в Україні в 1814 році Петром Прокоповичем.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA