Яке сьогодні свято

27 листопада — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 662
liza.ua

Настав 331-й день року (332-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 34 дні. В цей день народ вшановує святого Пилипа, а також відзначає День заснування Національної Академії Наук України.

Все про 27 листопада, прикмети та день ангела читай у нашій статті.Зміст матеріалу:Православна церква вшановує пам’ять одного з 12 апостолів, учнів Ісуса — святого Філіпа (Пилипа).

За життя він прославився великою кількістю чудес, які здійснив, проповідуючи християнство. Якось святий навіть повернув до життя померле немовля.Пилип добре знав Святе Письмо і старі пророцтва, а також проповідував Євангеліє в Скіфії і Фрігії.

27 листопада здавна вважається останнім днем перед початком великого Різвяного посту, який в народі ще називають Пилипівкою.В цей день було засновано одне з найголовніших освітніх надбань нашої держави – Національну академію наук України (НАНУ).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA