Яке сьогодні свято

17 грудня — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 283
liza.ua

Настане 351-й день року (352-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишилося 14 днів. Все про 17 грудня, прикмети та іменинників читай в статті.Православна церква вшановує пам’ять Святої Варвари Іліопольської.

Вона народилася в Фінікії в родині язичника Діоскора. За переказами, Варвара була така вродлива, що батько замкнув її у вежі, щоб приховати від інших людей.Під час свого ув’язнення свята часто дивилася у вікно і думала про життя.

Якось вона зрозуміла, що її створив Бог, і вирішила йому служити. Після звільнення дівчина  прийняла християнську віру, чим розгнівала батька.Тоді чоловік наказав бичувати дочку воловими жилами, розтираючи рани волосяницею.

Згодом про вчинок Варвари дізнався правитель. Він наказав стратити мученицю, що й зробив Діоскор.В народі вірили, що мучениця Варвара допоможе уникнути смерті без покаяння, яке вважається найстрашнішим покаранням у християн.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA