Сша Люксембург Італія фільми кіно Сша Люксембург Італія

10 найкращих екранізацій за п’єсами Вільяма Шекспіра

Сейчас читают: 580
womo.ua

Традиційно вважають, що саме у квітні народився Вільям Шекспір, який справив значущий вплив на розвиток театрального мистецтва.

Помер він теж у квітні. 23 квітня по всьому світу згадують цього видатного британського драматурга. Його твори й сьогодні не сходять з театральних підмостків, а вже скільки екранізацій було знято за ними.

Ми вибрали 10 найкращих із них. «Ромео і Джульєтта», 1968 р. (Велика Британія, Італія) У ролях: Леонард Вайтінг, Олівія Гассі З чого почати, як не з класичного фільму «Ромео і Джульєтта»?

Історія вічного кохання, прекрасні актори та чудова музика Ніно Рота. Але, варто зазначити, що пізніша й осучаснена екранізація з Леонародо Ді Капріо і Клер Дейнс теж добра і сьогодні стала такою ж класикою, як і фільм Франко Дзеффіреллі. «Венеціанський купець», 2004 р. (Велика Британія, Люксембург, Італія) У ролях: Аль Пачіно, Джозеф Файнс, Джеремі Айронс Сюжет п’єси закручений навколо двох вічних тем — кохання та антисемітизму.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA