Коронавирус Covid-19

Які ускладнення може викликати COVID-19: лікарі попереджають

Сейчас читают: 712
liza.ua

Навіть легка форма коронавирусной інфекції може призводити до серйозних для організму наслідків, про які можна дізнатися далеко не відразу, попереджають медики.

Які ж ускладнення викликає COVID—19 і як звести ризики до мінімуму?При COVID-19 легены страждають в першу чергу. При цьому відбувається судинне ураження альвеол.

При таких станах легенева тканина ущільнюється, заміщається грубою сполучною тканиною, яка не пропускає кисень і не дихає, в зв’язку з чим погіршується функція дихання.

Тому у пацієнтів, які перенесли COVID-19 з ураженням легеневої системи, існує загроза розвитку легеневого фіброзу. Лікарі рекомендують усім пацієнтам, які перенесли коронавіруснуінфекцію, протягом року після хвороби зробити комп’ютерну томограму легень мінімум тричі: через три місяці, півроку і рік.Коронавірус вражає не тільки легені, але також серце і судини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA