місто Львів люди Нео свято місто Львів

Яке свято 6 травня? День піхоти ЗСУ, День міста Львів та День святого Георгія Побідоносця

Сейчас читают: 808
hochu.ua

Завтра, 6 травня, на нас чекає чимало важливих дат — як державних, так і церковних. Щоб ви були обізнані та могли вчасно привітати близьких, ми склали добірку, про те, які свята 6 травня відзначають в Україні та в усьому світі.

Читайте та беріть на замітку! Читати також Календар магнітних бур у травні: в які дні Землю штормитиме Щороку, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти ЗСУ.

Це свято було започатковано наказом президента від 19 квітня 2019 року. Цього дня віддається належне військовослужбовцям, які демонструють визначні якості у боротьбі за свободу та суверенітет України.

Також метою свята є запровадження сучасних традицій до української армії.Вибір дати для Дня піхоти не випадковий. Саме 6 травня 1648 року біля Жовтих Вод відбулася битва, в якій Військо Запорізьке під командуванням Богдана Хмельницького перемогло поляків — ця битва зайняла важливе місце в історії та стала першою перемогою в Національно-визвольній війні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA