традиції свято церковний календар прикмети

Яке свято 24 травня 2023 року: що не можна робити в цей день, прикмети та традиції

Сейчас читают: 227
hochu.ua

24 травня віряни відзначають День пам'яті Кирила та Мефодія. Що не можна робити цього дня, а також які традиції та прикмети існують у це свято.

Розповідаємо на HOCHU.ua! Читати також Церковний календар на травень 2023: коли Вознесіння Господнє і як українці відпочиватимуть цього місяця Кожного року 24 травня церква вшановує пам'ять святих Кирила і Мефодія — творців слов'янської писемності.

Ці брати були ченцями, які створили слов'янський алфавіт у грецькому монастирі. Його назвали "кирилицею" і незабаром, завдяки старанням Кирила і Мефодія, він поширився по інших країнах.У День пам'яті Кирила та Мефодія існує чимало заборон, які заради свого ж блага краще не порушувати.

Нижче розповідаємо, що ж не можна робити цього дня:Віряни можуть відвідувати храми та брати участь у богослужіннях. Найчастіше вони моляться святим Кирилові та Мефодії, просять їх про допомогу у засвоєнні знань та подоланні труднощів у навчанні.24 травня господарки можуть займатися домашніми справами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA