Як українці вдягалися 100 років тому: унікальне святкове вбрання

Сейчас читают: 459
vogue.ua

Традиційне українське вбрання – це наші коріння і багата культурна спадщина, які зараз потребують особливої уваги. Нагадати українцям про традиціїї має на меті надихаючий фотопроєкт "Вільні", в якому пятеро героїв представляють унікальне вбрання кінця 19 – початку 20 століття.

Для проєкту команда зібрала традиційні святкові строї кінця 19 – початку 20 століття, які збереглись до наших днів. Цей одяг вцілів, незважаючи на безліч нищівних подій: Першу світову війну, колективізацію, голодомори, Другу світову війну та радянську окупацію.

Вбрання було надано українськими колекціонерамиКуратор і стилістка проєкта – Марія Квітка, художниця по костюмах, відома роботою над художнім фільмом «Чорний ворон» та документальною стрічкою «Спадок». «Сьогодні ми всі неабияк хвилюємось, чи вдасться нам в умовах цієї жахливої повномасштабної війни росії проти України зберегти нашу спадщину, наші національні скарби, тому ми вирішили хоча б крихітну їх частинку увічнити в цьому проєкті», – пояснює задум Марія Квітка.

Кожен із них демонструє, як виглядали наші предки у різних куточках України 100 років тому. Так, військовий медик і ветеран АТО Олександра Завальна, яка встигла взяти участь у проєкті перед тим, як вирушити до зони бойових дій, приміряла вбрання з Рівненщини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA