Нео

В Києві пройдуть ретроспективні покази українських фільмів

Сейчас читают: 678
vogue.ua

З 2 червня в киівському кінотеатрі "Жовтень" стартують ретроспективні покази українських стрічок. Це – прекрасна нагода побачити фільми, які ви могли ще не бачити, або передивитися улюблене, щоб глибше зарунитися у культуру, побут, музику та традиції наших предків. "Саме час передивитись, побачити "як вперше", відкрити для себе нові сенси та прийняти усвідомлення того, що ви є продовженням та носієм нашої культурної спадщини", – кажуть в кінотеатрі.

Серед фільмів. які вже можна подивитися – класика українського поетичного кіно «Тіні забутих предків» 1964 року, в якій Сергію Параджанову вдалося передати самобутню культуру Карпат, ні з чим не зрівнянну фольклорну стихію гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди.

Цей новаторський для свого часу фільм заклав основи українського поетичного кіно, а після акції проти арештів українських інтелектуалів став одним з головних символів дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом.

Ще одна важлива стрічка, яку побачить глядач – “Вавілон ХХ”, режисерський дебют актора Івана Миколайчука, що зіграв у «Тінях забутих предків».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA