Нео

Як правильно говорити українською: як швидко збагатити словниковий запас

Сейчас читают: 214
vogue.ua

Як швидко збагатити словниковий запас – питання, яке хвилює кожного, хто прагне розмовляти українською вишукано та гарно. Коли ми читаємо якісну літературу, то завжди зупиняємося на цікавих та незвичних словах, що їх використовує автор.

Але як робити це самим? Як поповнювати свій словниковий арсенал, щоб мова лилася, мов річечка? Як це зробити, розповідає філологиня та письменниця Марина Герасименко, яка веде телеграм-каналі "Українська з Марусею".

До речі, час від часу Марина проводить у Zoom безплатні заняття з української мови – стежте за повідомленнями в телеграмі. Для того, щоб нові слова запамятовувалися, важливо перевести зі свого пасивного словника в активний.

Зробити це можна за допомогоючитання якісної літератури, але читати її треба якісно і робити певні "вправи". Я називаю це “усвідомлене читання”. - Берете книжку (українського автора або хороший якісний переклад). - Читаєте її, повільно, свідомо звертаючи увагу не лише на зміст, а й на мову: які слова вжив автор, які порівняння, метафори тощо. - Ті слова/висловлювання, що найбільше подобаються, виписуєте в окремий файл.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA