війна росії з україною Незламні

Тримати стрій: Як ветеранки Катерина Приймак та Юлія Сідорова керують Штабом швидкого реагування на потреби фронту

Сейчас читают: 346
womo.ua

Жіночий ветеранський рух як організація створювався ветеранками для захисту прав жінок ветеранок та діючих військовослужбовиць.У перші роки війни жінкам, що хотіли здійснити своє конституційне право на захист своєї землі, доводилося ламати стереотипи та боротися за право захищати країну зі зброєю поруч з чоловіками, упереджень та принизливих обмежень.

Організація активно проводила кампанії, сфокусовані на досягненні гендерної рівності в армії. Втім, з початком повномасштабного вторгнення пріоритети дещо змістилися: зараз Штаб швидкого реагування жіночого ветеранського руху намагається забезпечити найнеобхіднішим захисників України на фронті.

У рамках проєкту «Незламні», який виходить за підтримки Франко-української торгово-промислової палати, членкині Жіночого ветеранського руху Катерина Приймак та Юлія Сідорова розповіли WoMo, про рівність на війні та про те, як за кілька днів організувати ефективний гуманітарний хаб.   Війна — мир — війна Ми обидві пішли у 2014-му році на фронт парамедиками.

Наш особистий досвід та досвід інших жінок в армії спонукав нас до створення Жіночого ветеранського руху. Нам хотілося, аби жінкам не потрібно було доводити, що у війську вони можуть бути такими само професіоналами, що й чоловіки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA