Коронавирус Covid-19 легкие

Як перевірити легені вдома: небезпечні симптоми і тест на задишку

Сейчас читают: 756
liza.ua

Про те, що коронавірус в першу чергу порушує роботу легенів, відомо з перших днів пандемії. Найточнішу картину про стан легенів дає КТ, але не завжди є можливість і необхідність зробити це обстеження.

Як перевірити легені вдома, щоб не пропустити небезпечні симптоми і в той же час не піддаватися зайвій паніці?Є прості домашні тести, які дозволяють оцінити стан легенів і помітити будь-які проблеми на ранніх стадіях.Об’єм легенів — важливий параметр, який відповідає за правильну роботу органу.

В середньому об’єм легенів у чоловіків — 3-3,5 літра, у жінки — 2,5-3 літри. Візьми звичайну повітряну кульку. Її треба спочатку кілька разів надути і здути, щоб матеріал став більш еластичним.

Потім набери повні легені повітря — зробити це можна під час максимально глибокого вдиху — і надуй кульку одним видихом. За обсягом кулі буде наочно видно, який об’єм легенів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA