деньги Финансы бюджет

Як контролювати свої фінанси: 4 правила з книги Джессі Мікама «Тобі потрібен бюджет»

Сейчас читают: 544
cosmo.com.ua

Не знаєш, куди постійно зникають гроші, як їх зберегти та на що краще витратити? Ділимося порадами, як розставити пріоритети та правильно розпланувати свій бюджет на основі книги Джессі Мікама «Тобі потрібен бюджет». Чи варто планувати бюджет? Зазвичай весь наш стрес, викликаний грошима, крутиться навколо двох питань — «Чи можу я собі це дозволити?»  і «Чи треба мені це?».

Радимо забути про ці питання і замінити їх наступним: «На що я хочу витратити свої гроші?». Відповідаючи на нього, ми таким чином допомагаємо собі позбутися зайвих витрат і сфокусуватися на тому, що для нас є насправді важливим.  У мене не виходить планувати бюджет Зазвичай, перша спроба планування бюджету виглядає так: ми відкриваємо Excel і складаємо таблицю: скільки грошей і на що ми їх хочемо витратити наступного місяця.

Трохи протримавшись, ми закидаємо цю справу, тому що реальне життя не збігається з таблицею в Excel. Причина проста. Складаючи план, ми керувалися грошима, яких у нас ще немає, і замість

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA