Психология дитина

Як допомогти дітям впоратися із тривожністю під час війни: поради

Сейчас читают: 723
womo.ua

Війна найбільше позначилася на дітях, психіка яких до кінця ще не сформована. Тож в організації «Жіночий ветеранський рух» надали поради, як допомогти дітям впоратися із тривожністю.

Про це йдеться на сторінці організації. Не ігноруйте і не ухиляйтесь від запитань, але не лякайте, коли будете відповідати. Пояснюйте, що наша армія захищає нас.

У дорослих є план. У вас також є план — обговоріть деталі, що робити в стресових ситуаціях, дайте конкретні інструкції. Поясніть, що ви йдете в більш безпечне місце, проте воно може бути менш комфортним ніж дім, розкажіть, що зібрали необхідні речі, дайте можливість обрати щось, що дитина хоче взяти з собою (так вона відчуватиме відповідальність і хоча б мінімальний контроль над ситуацією). Дайте можливість висловити емоції. Скажіть дітям, як самі себе почуваєте.

На своєму прикладі покажіть, що боятися — це нормально, що ви розумієте дитину, проте не панікуйте і будьте опорою. Потім запитайте у дитини, що вона відчуває — дайте їй час відкритися, не наполягайте, якщо не вона хоче говорити. Обговоріть, що робити з сильними емоціями і спробуйте подолати їх разом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA