Україна биография особисте життя відомих людей українські письменники дні народження відомих людей вірш дня українська література Україна

Вірш дня: «Україна ж — це країна бароко» — Юрій Андрухович

Сейчас читают: 323
womo.ua

Юрій Андрухович — відомий український поет, прозаїк, представник постмодернізму в літературі, есеїст та лауреат багатьох літературних премій.

На його рахунку опублікованих шість поемних збірок, чотири оповідання, сім романів, збірки, мемуари, переклади. Його вірші стали піснями для багатьох гуртів, зокрема для «Плач Єремії».

За мотивами оповідань Андруховича зняли фільми та поставили вистави. Читайте також: Вірш дня: Заповіт — Тарас Шевченко З нагоди дня народження письменника пропонуємо вашій увазі вірш Юрія Андруховича «Україна ж — це країна бароко». Юрій Андрухович: «Україна ж — це країна бароко» Україна ж — це країна бароко.Мандрувати нею — для ока втіха.І тому западає спокуса в око:зруйнувати все.

І скільки б не їхав, бачиш наслідки: мури і житла хворіще, мабуть, від турків. І п’ятикутнізнаки. З криниць повтікали зорі,тобто їх нема, криниці відсутні, але є сліди, і це дозволяєподавати прогноз у вигляді вірив неминуче.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA