День незалежності України свято календар

Вихідний чи робочий: чи доведеться українцям йти на роботу на День Незалежності 2023?

Сейчас читают: 447
hochu.ua

До повномасштабного вторгнення рф в Україну День Незалежності завжди був вихідним днем і його святкування у всіх проходило по-різному.

Хтось використовував вихідний для веселощів - відвідував урочисті заходи або ходив з компанією на пікнік; інші ж - мали “сімейний тімбілдінг”, іншими словами - копали картоплю та наводили лад на дачних ділянках.Але наразі в Україні діє воєнний стан, а з ним й певні обмеження.

Зокрема, вихідними днями наразі залишаються лише субота та неділя. Тобто офіційних святкових, а відповідно й вихідних, днів в українців немає: Читати також Серпень 2023: на які дні не варто планувати нічого важливого.

Місячний календар Так. 24 березня 2022 року набрав чинності Закон України №2136-IX від 15.03.2022 (зі змінами, внесеними згідно із Законом №2352-IX від 01.07.2022) “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”, відповідно до статті 6 якого у період дії воєнного стану не застосовуються норми:  Кодексу законів про працю України про скорочення робочого дня на годину перед святковими та неробочими днями; Кодексу законів про працю України, де йде мова про збігання святкових днів з вихідними й перенесення вихідного на наступний після святкового або неробочого; Кодексу законів про працю України про святкові та неробочі дні.Є й ті, у кого зберігається перспектива відпочинку на День Незалежності.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA