8 березня українка

В Україні пропонують відзначати День української жінки 25 лютого

Сейчас читают: 477
womo.ua

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят, яким 25 лютого пропонується відзначати День української жінки (День українки) у День народження Лесі Українки.

Це свято пропонують ввести замість 8 березня — Міжнародного жіночого дня. Про це йдеться на сайті парламенту. Також з перелік свят пропонують вилучити 1 травня (День праці) та 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Натомість внести до переліку депутати пропонують 9 березня — Шевченків день — День народження Тараса Шевченка, а також відзначення у другу неділю травня Дня матері.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що «досі на державному рівні визначено вихідним днем 8 березня — так званий «Міжнародний жіночий день», встановлений окупаційним московським режимом з метою популяризації власного погляду на роль і місце жінок». «На противагу вважаємо більш доцільним відзначати «День української жінки» в дату народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки — Лесі Українки, а саме 25 лютого.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA