Сша ЛГБТ ЛГБТК ЛГБТ-спільнота Генасамблея ООН законопроєкт Сша

В Уганді ввели смертну кару за гомосексуалізм: реакція ООН

Сейчас читают: 467
womo.ua

Депутати парламенту Уганди ухвалили законопроєкт, який передбачає смертну кару та довічне ув’язнення за ідентифікацію себе людиною ЛГБТК+ та «підбурювання, пропаганду й фінансування одностатевої діяльності».

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк заявив, що ухвалення парламентом Уганди законопроєкту, який запроваджує смертну кару за гомосексуальність, може «зруйнувати досягнуте за роки».

Про це повідомляє The Guardian. Зазначається, що законопроєкт підтримали майже одноголосно — лише двоє з 389 депутатів виступили проти.

Тепер законопроєкт передадуть президенту Йовері Мусевені, який може накласти вето або підписати його як закон. Читайте також: В Італії уряд обмежив батьківські права гей-пар Читайте також: Знакова подія для прав ЛГБТК+: в Індії хочуть легалізувати одностатеві шлюби Також цей закон прокоментував Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA