Иран Іран суд жінки права жінок новини світу Иран Іран

В Ірані відому акторку засудили до двох років вʼязниці за відсутність хіджабу: даталі

Сейчас читают: 440
womo.ua

Іранський суд засудив акторку Афсане Байєган до двох років вʼязниці за відсутність хіджабу. 61-річна акторка прийшла на кінопоказ без хустки на голові, але в капелюшку, а потім виклала фотографії із заходу в соцмережах.

Тепер їй доведеться щотижня відвідувати психолога для лікування «психічного розладу антисімейної особистості». Про це пише видання Fars. Читайте також: В Ірані пройшла серія отруєнь школярок: подробиці Зазначається, що вирок одержав відстрочку на п’ять років.

Суд ухвалив актрисі щотижня відвідувати психолога для лікування «психічного розладу антисімейної особи». Їй також заборонили залишати країну та користуватися інтернетом два роки. Читайте також: За мужність та опір уряду: ув’язнена активістка з Ірану отримала премію PEN America 2023 Як додатковий захід виховання Бейєган має протягом двох місяців вивчати й конспектувати книгу про важливість носіння хіджабу. Читайте також: Утиски в Ірані: жінкам заборонили користуватися транспортом без хіджаба Додамо, що в 1976 році Бейєган посіла друге місце на конкурсі «Міс Іран».

У 1980-х роках актриса почала зніматися у кіно та серіалах. За свою кар’єру вона зіграла більш як у 40 картинах. Читайте також: Ув’язнені іранські журналістки отримали Всесвітню премію ЮНЕСКО У середині вересня 2022 року в Ірані розпочалися протести після загибелі молодої іранки Махси Аміні, затриманої за неправильне носіння хіджабу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA