шантаж ЗСУ жінки насильство сексуальне насильство

Українська військовиця розповіла про сексуальні домагання в ЗСУ: реакція Міноборони

Сейчас читают: 616
womo.ua

Українські жінки, які знаходяться в лавах ЗСУ стають жертвами сексуальних домагань та погроз через оприлюднення таких випадків.

Про це пише The Guardian. За словами сержантки Надії Харан, вона стала свідком сексуальних домагань в ЗСУ, погроз командирів за оприлюднення інформації та шантажу жінок близькими людьми. Читайте також: В Україні з початком війни різко зріс рівень домашнього насильства: деталі За словами Харан, інша її колишня підлегла, медикиня, подала заяву про сексуальні домагання.

І, хоча були свідки, всі вони (чоловіки — прим. ред.) відмовилися давати свідчення на користь жінки. Командир, дізнавшись про заяву, погрожував військовій, що помістить її у психіатричну лікарню за це. Читайте також: В Україні зафіксували 215 випадків сексуального насильства з боку окупантів: подробиці Реакція Міноборони: Після публікації на ситуацію відреагувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, яка пообіцяла допомогти притягнути до відповідальності таких військових, якщо інформація підтвердиться. Читайте також: Аеророзвідниці на захисті краси України: як долучитись до підготовки пілотів FPV-дронів Додамо, що в Збройних силах України служать понад 60 тисяч жінок, з яких щонайменше 5 тисяч — на передовій.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA