люди

У центрі Києва з’явиться скульптура, яка буде говорити про рак легень

Сейчас читают: 338
liza.ua

В Україні стартує інформаційна кампанія «Легені, які говорять». В рамках події 16 листопада відбудеться відкриття інтерактивної скульптури від української художниці ANi (Анна Надуда).Відкриття скульптури пройде у Маріїнському парку навпроти Верховної Ради.

На витворі встановлені спеціальні датчики, які реагують на рух. Коли на певну відстань до інсталяції буде підходити людина, то інсталяція буде говорити голосом людини, яка має рак легень.

Відкриття монументу приурочене до місяця підвищення обізнаності про рак легень.«Ми хочемо нагадати людям, що важливо піклуватись про чистоту наших легень, як «Храму Повітря».

Про можливості ранньої діагностики, що рятує життя. Адже кожне життя – це історія, і кожна історія має бути почутою»,– розповідає Анна Надуда.В Україні рак легень — найпоширеніший тип раку у чоловіків віком 35-70 років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA