люди страхи Нео

ТРАВМІВНІ КОШМАРИ. ТЕРАПІЯ РЕПЕТИЦІЇ ОБРАЗІВ

Сейчас читают: 331
psy-practice.com

Поширеним симптомом після пережитої травмівної події є кошмари, в яких травмована людина знову переживає події під час сну. Такі кошмари називаються реплікативними та вважаються одним з основних симптомів ПТСР, хоча не всі люди мають симптоми для постановки діагнозу, але все ж таки вони страждають від нічних кошмарів, які повторюють травмівну подію.

Кошмари - це сни, які здаються сновидцю реальними і часто викликають почуття інтенсивного стресу та страху. Прокинувшись сновидець не одразу може усвідомити, що це був сон, а не реальність.

Нічні кошмари призводять до додаткового дистресу, тривоги при пробудженні та протягом дня. Дослідження показують ефективні результати терапії репетиції образів щодо травмівних кошмарів, вказуючи на те, що репетиція образів має значний вплив на частоту кошмарів, якість сну та симптоми ПТСР.

РО складається з: експозиції, рескриптингу та репетиції. Експозиція включає спогад про кошмар і його запис. Рескриптинг включає переписування кошмару та зупинку порочного кола жахів шляхом зміни теми, сюжетної лінії, кінцівки чи будь-якої частини сну на більш позитивну чи прийнятну.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA