знаменитости Нео Ми з України

Словник галицької лайки

Сейчас читают: 940
vogue.ua

Продовжуємо вивчати діалекти рідної країни. Цього разу – словник галицької лайки від Олексія Гнатковського, заслуженого артиста Україні, виконавця головних ролей в знаменитих виставах "Гуцулка Ксеня", "Гуцульське Весілє", "Енеїда".

Олексій Гнатковський перетворює на перформанс будь-яку, навіть найменшу, сцену. Справа не лише в таланті, але й в пристрасті, з якою він грає.

В кожній виставі Гнатковський тим чи іншим чином зізнається в любові до України. І навіть сентенційні монологи, які зазвичай сприймаються стримано, в його виконанні – це палкий маніфест, що прославляє велич та силу української культури.

Було б дивно думати, що українська культура обмежується якимись рамками, чи то літературними, чи то мистецькими. Українському культурному кодові притаманні не лише рефлексії та прагнення до свободи, а ще й неабиякий гумор, жага до життя, гедонізм.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA